לפנות את הפסולת ולנקות את הרעלים מהגוף
נדון כאן בנושא של מקורות הפסולת, מה פסולת עושה לנו וכיצד לפנות אותה ולהגיע לבריאות יותר טובה.
מקורות הפסולת
פסולת הינה כל דבר שיכול להזיק לגוף או שהגוף אינו צריך. מקור הפסולת יכול להגיע מ:
- מטבוליזם של הגוף. תהליך הנשימה מפנה את פסולת זאת. נשימה לא נכונה (למשל עקב מצבים נפשיים מסויימים כמו כעסים, חרדות, עצבות ועוד) גורמת להצטברות של פסולת.
- מזונות שאנו אוכלים
- זיהום אוויר
- תפקוד לא תקין של איבר פנימי
הפסולת שבאוכל
לאוכל יש בדרך כלל מידה מסוימת של חומרי פסולת בלתי מועילים או בלתי אפשריים לעיכול אולם כיום רמת הפסולת מהאוכל עלתה באופן משמעותי עקב צריכה מוגברת של מאכלים מעובדים/תעשייתים שרחוקים ממזון חי ובריא. מאכלים אלה הינם מאכלים מתים (בעלי חיי מדף ארוכים) שתעשיית המזון מנסה להפוך למגרים ולממכרים. לא ניתן לדעתי לקרוא למאכלים אלה מזון כי הם אינם מזינים אותנו אלא ממלאים אותנו ואינם תורמים לבריאותינו. להלן רשימה חלקית של פסולת המצויה באוכל ושפוגעת בגופינו:
- קפאין כמו בקפה,קוקה-קולה, רד-בול וכו' . הקפאין הינו חומר ממכר שקשה לגוף לפנותו
- ריסוס ושעווה על קליפות הפירות והירקות להארכת חיי המדף שלהם
- פירות שעברו תהליך של הבחלה ולא תהליך של הבשלה טבעית
- חומרים
משמרים המצויים כמעט בכל מאכל. למשל:
- ניטריטים וניטרטים שנמצאו כמסרטנים והם מצויים בבשר ובגבינות
- סולפיטים שמצויים בלחם, ביין, בפירות יבשים וכו' ונמצאו אחראים לתגובות אלרגיות ולאסטמה
- בנזואיטים שנמצאים ברטבים לסלט, במשקאות קלים, ריבות ועוד והם חומרים מסרטנים.
- פרופיונטים שמונעים עובש המצויים בלחם, בחטיפים, בוופלים ועוד וגורמים לבעיות עור,בריחת סידן,עצבנות, דכאון, בעיות קשב וריכוז ועוד.
- צבעי מאכל המכילים חומרים זרחניים, המצויים בסוכריות, בעדשים כחולות וכתומות ועוד, והם חומרים רעילים
- חומרים לטעם וריח, לשימור, לריכוך, לייצוב, להסמכה ועוד שמאד לא טבעיים והגוף לא מסוגל לפרק אותם ולכן הם מהווים רעל ופסולת לגוף.
- מאכלים אשר מהונדסים גנטית. בארה"ב 90% מהתירס, הסויה, הכותנה, הקנולה וקנה הסוכר מהונדסים גנטית (בארה"ב אין חובת סימון מוצרים שמיוצאים לכל העולם ולכן אין לנו מידע על אוכל שהונדס גנטית). הם נמצאו מסרטנים.
- מונוסודיום גלוטמט
- ממתיקים מלאכותיים
- אוכל חריף
- אוכל מוחמץ או כבוש
בנוסף לכך, צריכה עודפת של:
- סוכרים (כמו בשוקולדים,בעוגיות ועוד)
- שומנים (כמו בחטיפים, במרגרינה, בורקסים, בבשר)
- חלבונים (כמו בריבוי בשר,עוף)
- ויטמינים ומינרלים
מייצרת פסולת.
כמובן שסוכרים, שומנים וחלבונים נחוצים לגוף אך ברגע שאנו צורכים אותם מעבר לכמות הנדרשת היא הופכת לפסולת שהגוף רוצה לפנות או לאגור. כאשר היא נאגרת, היא עשויה לגרום לבעיות גופניות כמו עליה במשקל, סכרת, לחץ דם, בעיות לב, דלקת מפרקים ועוד.
אופן פינוי הפסולת
כאשר הפסולת מגיעה באופן חד פעמי, הגוף מצליח ברוב המקרים לפנות אותה. אך במקרים שמכניסים לגוף רעלים באופן יום-יומי, אז הגוף מפסיק לפנותה ואוגר אותה ברקמות בגוף. כאשר מפסיקים להכניס את הפסולת, אז הגוף מוציא אותה מהרקמות לדם, ומהדם (דרך הכבד והכליות) מפנה אותה מהגוף. זאת הסיבה שכאשר מפסיקים לצרוך קפה (למשל במהלך צום) אז הקפיאין יוצר מהרקמות אל הדם, וכאשר דם עם ריכוז קפיאין גבוה מגיע למוח אז הראש כואב.
על כן, הצעד הראשון כדי לפנות את הפסולת הוא להפסיק להכניס פסולת!
ישנם 5 איברים שאחראים על פינוי הפסולת מהגוף:
- הריאות – מפנות בעזרת ליחה, שיעול וכו'
- המעיים – מפנות בעזרת צואה שמכילה רעלים, שילשולים ועוד
- הכבד – מנטרל רעלים ועוזר לכליות לפנות רעלים
- הכליות – מפנות החוצה את מה שמסיס במים, דרך השתן.
- העור – למשל דרך פצעים, פריחה ועוד
מפנים את הפסולת מהגוף בתהליך שנקרא ניקוי. תהליך היקוי הוא מאוד משמעותי עבור הבריאות. מומלץ לעשות תהליך ניקוי רק בליווי איש מקצוע שקיבל הכשרה מתאימה. תהליך הניקוי יכול לכלול דייטה מותאמת אישית ובמקרים מסויימים גם צום.
למעשה, כל דלקת וכל הפרשה מהגוף בכל צורה היא ניסיון של הגוף לפנות פסולת ואסור להפריע לכך. עצירת ההפרשה חייבת להתבצע ע"י הגוף, ורק הוא יעצור את זה בסיום הפרשת הרעלים.
ההומאופת מכיר ויודע להפעיל את יכולות הריפוי האדירות של גוף האדם. הטיפול ההומאופתי מאפשר:
- לפנות את הפסולת באופן מיטבי ולהגיע לגוף נקי
- להקטין באופן משמעותי את ההשפעות המזיקות של הסביבה
- להגיע לנפש בריאה בגוף בריא.