האם צום זה דבר בריא??
הדרך לדעת האם משהו מזיק או מועיל לבריאות (פעולה, תרופה ועוד) היא לבחון את השפעתו על כל המערכות שלנו (בדיקה על מערכת אחת לא מספיק טובה, היות שניתן להרגיש השפעה טובה על מערכת אחת אך מזיקה על מערכות אחרות!).
בכדי לברר האם צום הוא בריא או מזיק, צמתי 7 ימים. להלן תמצית המסקנות והחוויות שלי.
1. השפעת הצום על הגוף: הרגשתי היטב את השפעת הצום על מחסני האנרגיה שלי. יש בגוף מחסנים: כאשר מחסן מסתיים, מחסן אחר נפתח. לאחר פתיחת מחסן האנרגיה הראשון, כבר לא מרגישים רעב. היות שידעתי שאני צם, אז הנפש פתחה מהר את המחסן, הרעב נמשך כרבע שעה ולאחר מכן נעלם לכל תקופת הצום.
לאורך 7 ימי הצום הרגשתי במקומות שונים בגוף שצצה אי נעימות ולאחר מכן הרגשתי שם נעימות גדולה. זה היה בשבילי סימן שמקום זה עבר תהליך ניקוי: חומרי פסולת השתחררו משם (תהליך לא נעים) ואח"כ המקום נשאר נקי יותר (הרגשה נעימה). הרגשה זאת צצה במקומות שונים בגוף, אחד אחרי השני: בגפיים, בלב, בריאות, בכבד, בלבלב, בכליות ועוד.
2. השפעת הצום על הנפש: בהתחלת הצום הגוף הרגיש חלש, וחיפשתי את הכוחות שלי. אז צצו בתוכי כוחות עוצמתיים: אלה כוחות החיות, שצצו מהרמות הנפשיות הגבוהות. הם הכוחות שמחיים אותנו, הם שאפשרו לאנשים לשרוד ולחיות במצבים שנראים בלתי אפשריים, כפי שמסופר באין-ספור סיופרים. נעים מאוד לגלות אותם ולהשתמש בהם!!! בזכות כוחות אלה, יכולתי לעשות כושר, לרוץ וכו' עד היום האחרון של הצום.
מסקנות: הרגשתי בזכות הצום השפעה חיובית על כל מערכות הגוף והנפש. גיליתי שיש אפשרות להפיק בזכות צום מסע היכרות מרתק עם עוצמות הגוף והנפש האדירות שקיימות בתוכינו.
יש לשים לב שלא מומלץ לצום ללא פיקוח אדם שהוסמך לכך.