כיצד להנביט קטניות
כפי שתיארנו בכתבה קודמת, יש יתרון בריאותי עצום לאכול קטניות מונבטות. להלן מתואר כיצד להנביט קטניות:
- להשרות את הקטניה האורגנית במים למשך הלילה ( 8-12 שעות). אם מזג האויר חם אז רצוי להחליף את המים פעם אחת במשך תקופת ההשרייה (אם רואים שיש קצף). במקרה של חומוס רצוי להחליף פעמיים את המים.
- בסיום זמן ההשריה: לשטוף היטב במים את הקטניה בעזרת מסננת.
- להניח את הקטניה על המסננת ולהעמיד את המסננת על סיר בזוית קלה (המסננת מוטת מעט לצד ולא ישרה מעל הסיר). במקרה של עדשים אפשר לשים כמות גדולה של עדשים על המסננת. במקרה של חומוס ופול עדיף לשים כמות קטנה על המסננת היות שהם זקוקים להרבה איוורור. כדאי להתחיל עם הנבטת עדשים כי הם מאד קלים להנבטה.
- להעמיד את הסיר (שמתחת המסננת) על השיש במטבח ולחכות להנבטה (בין 1-2 ימים). להרטיב מעט את הקטניה (שפריץ של מים) פעמיים ביום עד להנבטה (1/2 -1 ס"מ של שורש לבן).
- בתום ההנבטה: אפשר להעביר למקרר למשך יומיים או לחלק לשקיות להקפאה. הקטניה המונבטת מתבשלת מאד מהר (10-15 דקות).

באופן כללי: מזון מבושל מידי מאבד הרבה מערכו התזונתי ולכן רצוי להקפיד לא לבשל מזון מעבר לצורך וגם לא בטמפרטורה גבוהה