מה הסכנה כשיש חום?
בכדי להבין מה הסכנה כשיש חום ואיך לרפא מצבים של חום, צריך להבין מדוע הגוף מפתח חום.
חיידקים ווירוסים אינם גורמים לחום
החום הוא תגובה טבעית של הגוף כנגד הרס, הוא חלק מתהליך דלקתי. חשוב להבין שייצורים שפולשים לגוף, למשל חיידקים או ווירוסים, אינם גורמים לחום. מי שמייצר את החום הוא הגוף עצמו, דרך מערכת הבקרה העליונה שלו, כדי להתגונן מול הפולשים, ויש להבין זאת היטב. הפולשים היו רוצים שהגוף לא יפתח חום, כדי להתרבות בקלות בגוף.
הסכנה נובעת מהסיבה לחום, לא מהחום עצמו
כאשר החום עולה, זה סימן שהוא הכרחי לגוף לצורך ההגנה על עצמו. חום גבוה מעיד על כך שהסכנה היא גדולה מאוד ושצריך לפנות להומאופת באופן מיידי כדי להסיר את הגורם המסכן בהקדם.
יש מקרים נדירים שבהם המערכת לבקרת חום של הגוף אינה פועלת כראוי, ואז החום יכול לעלות לעלות מהר מידי ולגרום לפרכוס אצל ילדים, או לחלופין לעלות עד מעבר ל- 40.5 מעלות. בשני מקרים אלה חייבים לפעול באופן מיידי כדי להוריד את החום! יש לשים לב שבמקרים אלה, הסכנה היא הקלקול במערכת בקרת החום של הגוף ולכן יש צורך לפנות בהקדם לעזרה הומאופתית כדי לתקן מערכת זאת. יש לזכור שבמצב תקין, הגוף אינו מזיק לעצמו!
הורדת חום עלולה לגרום למחלות כרוניות
הסכנה העיקרית שבהורדת חום בעזרת תרופה הוא שהמחלה האקוטית, שאמורה להיעלם לגמרי תוך מספר ימים, עשויה להפוך למחלה כרונית – שהולכת ומחמירה לאורך השנים.
התהליך של העלאת חום הגוף הוא תהליך מורכב מאוד של המערכת החיסונית. הכבד זקוק לחום גבוה כדי ליצר תבניות שמהן הוא "יוצק" את הנוגדנים אשר משמידים את הפולש. אם מורידים את החום, אז הכבד לא מסיים לבנות את התבניות, ונוצרות תבניות לא גמורות אשר מהן נוצרים נוגדנים לא גמורים שאין להם את החתימה המלאה של הגוף ולכן הגוף אינו מזהה אותם כחלק מהגוף. כתוצאה מכך, המערכת החיסונית מנסה להשמיד נוגדנים אלה כאילו הם לא חלק מהגוף. לכן המערכת החיסונית מייצרת נוגדנים שהיא עצמה צריכה להשמיד. כתוצאה מכך:
- הגוף אינו מצליח להתמודד עד הסוף עם הפולש. במקרים אלה ייתכן שהפולש לא ייעלם לגמרי מהגוף אלא יישאר רדום. במהלך השנים הוא עשוי להתעורר ולהזיק לגוף שוב ושוב.
- הגוף מבזבז הרבה משאבים כדי לייצר נוגדנים ולהרוס אותם שוב ושוב. זה יכול ליצור עייפות ומחלות כרוניות שנקראות "אוטו-אימוניות".
הרפואה הקונבנציונלית מזהה שיותר ויותר מחלות הן בעצם מחלות אוטו-אימוניות. מחלות אלה נגרמו היות שתרופות פגעו שוב ושוב במערכת החיסונית.
על-כן אל לנו לשמוח כשהחום יורד בעזרת תרופה. זה אולי ניצחון טקטי, אך הוא מוביל להפסד אסטרטגי ניכר!
הפתרון הנכון מול החום
כאשר יש חום, מומלץ לפנות להומאופת כדי שיבדוק האם יש צורך להתערב. הפתרון הנכון הוא לעזור לגוף כדי לעצור את ההרס ולבנות מחדש. הדרך היעילה ביותר שאני מכיר היא שילוב של ריפוי הומאופתי ושל אורח חיים בריא:
- ההומאופת מזהה מה החסימה שמונעת מהגוף להתמודד עם הדלקת, ונותן למתרפא את הרמדי שתאפשר לגוף להגיב בצורה הנכונה ובמינון הנכון. אני רואה בקליניקה שלי שבמקרים של דלקות אקוטיות, כולל דלקות ריאות, דלקות גרון, דלקות אוזניים, סינוסיטיס, דלקות בדרכי השתן, דלקות עיניים ועוד, החום יורד ברוב המקרים תוך פחות מיממה. ירידת החום נעשית היות שהגוף מצא את הפתרון הנכון ואינו צריך עוד את החום.
- הנחיה לאורח חיים נכון שמאפשר לפנות את הפסולת מהגוף באופן יעיל יותר.
יש לשים לב שדרוש ייעוץ ומעקב מקצועיים כדי לקבל טיפול הומאופתי מדוייק וייעוץ לאורח חיים נכון שבונה את הגוף.
מתוך כתבה זאת אנו למדים שבמצבים של חום, הסכנה היא מהסיבה לחום ולא בהכרח מהחום עצמו. קיימים פתרונות טבעיים מול מחלות עם חום, אשר בונים ומחזקים את הגוף.